På besök i Polen

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

2017-09-12

 

I vår strävan att hitta nya marknader reste Eric till Polen i September för att besöka en trämässa, "Drema Fair". Nya kontakter etablerades och Polen ser ut att vara en intressant marknad.

Kunderna är intresserade av svenskt virke och flexibla då det gäller dimensioner och kvaliteer. Enligt den polska branchorganisationen så har den egna industrin ingen möjlighet att tillgodose marknadens behov så det finns ett stort behov av svenska varor och de ser gärna fram emot ett långsiktigt samarbete.

Vi har idag hunnit sälja varor till Polen och ser fram emot att göra fler affärer med polska företag. 

 

Skrmklipp11

Dalarö Shipping samkväm

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

2017-05-31

Vi tackar Dalarö Shipping för en härlig tillställning! Båtfärd, underhållning och middag med många glada och trevliga kollegor i branschen!

 

IMG 7507 - kopiaIMG 7485 - kopia

IMG 7513 - kopia

Dubai WoodShow 2017

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

2017-03-09

Vi har besökt Dubai WoodShow 2017 och vi vill rikta ett tack till alla våra samarbetspartners och alla trevliga människor som vi träffade i Dubai för den trevliga tiden!

2725w20170308 115647niklas

Bouzouada C and Jacobsson N

Ny medarbetare

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

2017-01-01

I januari har Eric Stenlund börjat arbeta hos oss. Eric har tidgare arbetat bland annat som inköpschef på Specma Componet AB.Eric

Eric kommer att arbeta som exportsäljare.

Vi hälsar Eric välkommen till Enar Lindström AB. 

Trämarknad Karlstad 2016

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

Den 16-18 november åkte vi hela gänget från Enar Lindström AB till Karlstad för att träffa kunder och leverantörer under den årliga Trämarknaden. Det blev två intensiva dagar med många spännande och givande möten av både gamla och nya kontakter. Vårt avlånga land gör det tyvärr svårt att träffa alla så ofta som vi skulle vilja, så det var väldigt värdefullt för oss att få möjlighet att träffa så många i Karlstad. Vi vill passa på att tacka er alla vi träffade och hoppas att vi snart ses igen. 

 

FullSizeRender

Pensionerad delägare

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

2016-07-01

Erik Lindström, son till grundaren Enar Lindström, har gått i pension och sålt sin andel av företaget till Nicklas Jacobsson. Vi vill tacka Erik för allt hårt jobb och hängivelse som han gett företaget och för den trevliga tiden vi haft när vi arbetat tillsammans.

Nya marknader 1

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

2015-11-15

Vi har nu öppnat kontakt och gjort försäljning i två nya länder; Jordanien och Irak. Det är spännande att få testa dessa nya marknader för våra varor. Det är möjligheten att lasta i kontainer från norra Sverige som öppnat dessa marknader för oss.

Ny personal!

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

2015-04-01

Vi har en ny medarbetare, Badr Harmaz. Badr är född i Marocko och har arbetat i Casablanca som tingsrättsnotarie. Badr kommer att hantera de rättsliga sidorna av verksamhet och kommer även att fokusera på att öka vår försäljning främst i Marocko.

Vi välkomnar Madelene Andersson som kommit tillbaka från mammaledigheten! Christina Ghimpu ska stanna kvar med oss till sommaren!

 

Vikarie

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

2014-01-07

Vi vill välkomna Cristina Ghimpu, vår nya vikarie! Cristina ska ersätta Madelene Andersson som ska vara mammaledig till nästa år. Vi gratulerar Madelene och önskar en trevlig ledighet!
Cristina är utbildad inom juridik och har erfarenhet av administrativa uppgifter.

Nyanställd, försäljare

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

2013-11-10

Chahrazed Bouzouada ska jobba som försäljare på Enar Lindström AB. Hon kommer från Algeriet och har jobbat med försäljning i Algeriet och Förenade Arabemiraten (Dubai).
Samtidigt kan Chahrazed arabiska, franska och engelska och det är en fördel för vårt företag där export är en huvuddel av verksamheten.
Välkommen Chahrazed!

Ny Leasing Volvo L110E och Volvo L180E

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

2013-11-06

 

l110e

 

Maria Dorotea såg som sedan tidigare leasar en Svetruck 1360 har i dagarna skrivit på för att leasa ytterligare två maskiner, en Volvo 110E och en Volvo 180E. Traktorerna ska användas på sågverket för normalt förekommande arbetsuppgifter, exempelvis timmerhantering, snöskottning och för utlastning av virke på lastbilar.

Svetruck 1360

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

2012-11-01

svetruckNY LEASETAGARE
Vi har tecknat ett avtal om leasing med Maria Dorotea Såg AB. Avtalet gäller en SVETRUCK 13.6 ton. Trucken genomgår just nu en helservice och kommer att levereras nästa vecka till leasetagaren.

Export sågade trävaror

on . Posted in Nyheter

2013-03-20

I mars ökar vår försäljning efter en lugn start på året i januari och februari.
2012 var ett framgångsrikt år för oss gällande export av sågade trävaror främst till Marocko.
Vi sålde då drygt 28.000 m3 till Marocko vilket motsvarar ca 8 % av Sveriges export av sågade trävaror till landet.
Vår första leverans till Marocko skedde för ca 10 år sedan och därefter har vi succesivt ökat vår försäljning.
Vi hoppas och tror att kunna göra ett ännu bättre resultat under 2013.

/Erik Lindström
VD Enar Lindström AB

Enar Lindström utnämnd till årets företagare 2012

on . Posted in Nyheter

2012-10-04foretagarforbundet

Västerbotten är enligt Företagarna och UCC årets snabbast växande företagsregion. Skellefteå blev också utsedd som årets företagarkommun inom länet. I rankingen väger omsättning och resultatutveckling tyngst. Därefter har utvecklingen av antalet företag och förändringen av företagens kreditvärdighet vägts in.

Som representant för de snabbväxande företagen i Skellefteå utsåg UCC och Företagarna Enar Lindström AB. Vår VD Erik har idag mottagit utmärkelsen och hållit ett föredrag för företagarna i Skellefteå.

Etablering i nytt land, Algeriet

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

2011-09-16

Idag har vi gjort vårt första kontrakt på Algeriska marknaden. Vi kommer att samordna leveransen från 6 olika leverantörer för att klara specifikationen på 2080 m3 furu. Vi ser Algeriet som ett land som vi kan växa på och vi ser fram emot kommande affärer.

Ny fartygslinje till Marocko

Skriven av Enar on . Posted in Nyheter

2009-10-20

flinter2NY FARTYGSLINJE TILL MAROCKO
På inititativ av Enar Lindström AB har en ny fartygslinje startat mellan Skelleftehamn och Marocko och det första fartyget avgår från Skelleftehamn i början på november 2009. Den nya linjen är ett samarbete med rederiet Flinter Shipping BV och Skellefteå Hamn. Var 4-5 vecka beräknas fartygen avgå med laster på 4700-5600 m3 sågade trävaror. Linjen kommer att gagna alla sågverk och transportörer i området.
   
ENAR LINDSTRÖM AB har även tidigare varit involverade i att starta en ny fartygslinje. Den 31a december 1983 stod följande att läsa i Norra Västerbotten:

TRÄVAROR. Avtal hade tecknats som innebar att direkt linjetrafik öppnades för skeppning av trävaror från Kåge till hamnar i norra och mellersta England. Det var Västerbottens skogsägare och Enar Lindström AB som tecknat avtal med rederiet Ahlmark Lines. De två företagen beräknade att kunna säkra leverans på uppemot 20 000 kubikmeter trävaror per år.
    

Kontakta oss

Enar Lindstrom AB
Hörnellgatan 4,
SE-931 30 Skelleftea,

Sweden Tel: +46(0)910 - 360 20,
Fax: +46(0)910 - 376 45,
E-mail: sales@enar.com,
Web: www.enar.com

Certifiering

Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes PEFC är en oberoende organisation utan vinstintressen och utan koppling till stat. Grundades 1999 med målet att vara en världsomfattande organisation som genom certifiering garanterar ett hållbart skogsbruk. Vi kan erbjuda våra kunder 100% PEFC certifierad råvara.

Våra affärsområden